DISTRIBUIȚI

Fostul preşedinte american Barack Obama i-a îndemnat miercuri pe democraţi să se mobilizeze masiv până la 3 noiembrie pentru Joe Biden şi să nu creadă că alegerile sunt deja câştigate pentru că sondajele sunt favorabile, scrie AFP, potrivit agerpres.

„Nu ne putem complace”, a declarat el la Philadelphia, cu 13 zile înainte de alegerile prezidenţiale în care se vor confrunta Donald Trump şi Joe Biden.


Citește și: Hit and run: Un jandarm francez a fost lovit intenționat de o mașină care circula cu viteză

„Nu mă interesează sondajele”, a adăugat el, reamintind că, în 2016, acestea i-au fost favorabile lui Hillary Clinton înainte de înfrângerea ei neaşteptată.

„Mulţi au stat acasă, au fost leneşi şi mulţumiţi de sine”, a subliniat Barack Obama. „Nu şi de data aceasta! Nu şi în cursul acestor alegeri!”, a subliniat el.

„Avem 13 zile până la alegerile cele mai importante din viaţa noastră”, a mai spus fostul preşedinte, înainte de a lansa un virulent rechizitoriu la adresa lui Donald Trump.

„Nu este tele-realitate, este realitate”, a spus el. „Trebuie să suportăm consecinţele că Donald Trump s-a arătat incapabil să îşi ia funcţia în serios”, a mai declarat. Barack Obama.

„Să scrii mesaje pe Twitter uitând-te la televizor nu rezolvă problemele”, a adăugat el, denunţând atitudinea preşedintelui republican.

„Democraţia noastră nu va putea funcţiona dacă oamenii care ar trebui să fie liderii noştri mint în fiecare zi şi inventează o mulţime de lucruri”, a mai spus el, avertizând împotriva riscului unei obişnuinţe.

Vezi și: 43 de persoane au fost eliberate după ce au fost ținute captive într-o bancă din Georgia – VIDEO

„Cu Joe Biden şi Kamala Harris, nu va trebui să vă faceţi griji în legătură cu lucrurile nebuneşti pe care le spun zilnic”, a insistat Barack Obama. „Nu va fi la fel de epuizant”, a explicat el.

Pentru a treia zi consecutiv, Joe Biden nu a avut miercuri nimic în programul public, în timp ce preşedintele republican a continuat să străbată Statele Unite, cu o zi înaintea unei dezbateri extrem de aşteptate între cei doi candidaţi.