DISTRIBUIȚI

Mai mulţi rezidenţi din statul australian Queensland au publicat pe reţelele de socializare înregistrări video ale unei apariţii luminoase pe cer în noaptea de joi spre vineri, fenomen care a fost provocat, potrivit explicaţiilor ulterioare ale unor experţi, de fragmentele rezultate dintr-o rachetă chineză care s-a dezintegrat şi a ars după ce a reintrat în atmosfera Terrei, informează Reuters, potrivit agerpres.

”Mai întâi, am crezut că era un meteorit, dar apoi, după ce s-a dezintegrat, eu şi cu amicul meu am început să ne dăm seama că era vorba despre deşeuri spaţiale”, a spus Jasper Nash, autorul uneia dintre înregistrările care au circulat pe reţelele de socializare. ”A fost fascinant”, a adăugat el.


Citește și: Armata americană a lovit pozițiile miliţiile pro-iraniene la granița Siriei cu Irak

Profesorul Jonti Horner, de la Centrul pentru Astrofizică al University of Southern Queensland, a spus că spectacolul luminos a fost provocat de reintrarea în atmosferă a unei rachete chineze, lansată în 2019 pentru a plasa un satelit pe orbită.

Alţi martori ai fenomenului, cu mai puţine cunoştinţe de specialitate, au fost la început speriaţi de acea apariţie luminoasă pe cerul nocturn.

Citește și: Fostul rege al Spaniei a plătit o datorie de 4 milioane de euro

”Prima dată, nu mi-am dat seama că era vorba despre deşeuri spaţiale”, a spus Jack Robins, un alt martor care a înregistrat momentul şi l-a publicat pe reţelele de socializare. ”Ca să fiu sincer, am intrat puţin în panică până când am înţeles”, a adăugat el.