DISTRIBUIȚI

Fidesz, partidul la putere în Ungaria, cere guvernului de la Budapesta să se împotrivească implementării planurilor magnatului american George Soros şi să prevină instalarea forţată a migranţilor în Ungaria împotriva voinţei poporului ungar, a declarat joi purtătorul de cuvânt al partidului, Imre Puskas, citat de agenţia MTI, conform agerpres.

Soros a afirmat în repetate rânduri că ar fi de dorit ca în Uniunea Europeană să sosească în fiecare an un milion de migranţi musulmani, a spus Puskas.


Citeşte şi: EXPLOZIE la un oficiu poştal din SUA. Cel puţin o persoană a fost rănită – FOTO

Decizia de miercuri a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de a respinge plângerile Ungariei şi Slovaciei împotriva schemei de reinstalare bazate pe cote permite punerea în aplicare a acestui plan. Decizia înseamnă că nu depinde de ţări, ci de Bruxelles să decidă dacă migranţii ar trebui să fie autorizaţi să intre sau nu, a adăugat el.

În prezent, se aşteaptă să fie acceptaţi doar câteva mii de migranţi, dar „în următoarele zile, săptămâni şi ani ar putea fi sute de mii sau milioane”, a mai spus el. El a citat informaţii publicate de Politico arătând că UE intenţionează deja să dubleze cotele obligatorii.