DISTRIBUIȚI

O zebră care a evadat de la grădina zoologică şi s-a plimbat în voie timp de mai multe ore prin centrul oraşului Seul devenind astfel vedetă pe internet s-a întors teafără şi nevătămată în ţarcul ei, au precizat vineri responsabili ai stabilimentului, potrivit AFP şi agerpres.

Zebra Sero a revenit în ţarcul său într-o ”stare de sănătate stabilă şi bună”, a declarat un responsabil al Children’s Grand Park din Seul, după ce animalul a petrecut joi trei ore colindând străzile din Seul şi ferindu-se din calea maşinilor înainte să fie în cele din urmă încolţită de gardienii unui parc.


Citeşte şi: SUA nu exclud, pe termen lung, negocieri privind graniţele Ucrainei – Black News

Sero, un mascul în vârstă de trei ani, a fost capturat cu ajutorul unei bariere de securitate după ce a pătruns pe o alee îngustă şi a fost tranchilizat. În fotografiile publicate pe reţelele de socializare animalul apare sedat, în timp ce este transportat înapoi la grădina zoologică.

Sero este un fel de ”băiatul mamei” şi a mai manifestat astfel de capricii, potrivit grădinii zoologice.

Animalul a început să-şi schimbe comportamentul după moartea părinţilor – mama, în 2020, iar tatăl, doi ani mai târziu – potrivit unui videoclip publicat în ianuarie pe canalul YouTube al grădinii zoologice.

”Nu voia să se întoarcă în ţarc şi s-a bătut cu un cangur”, se spune în videoclip.

Îngrijitorii au început să-i ofere gustări speciale şi fructe pentru a încerca să îl împiedice să ”vagabondeze”, se mai spune în înregistrare, însă fără niciun rezultat.

Aventura sa curajoasă pe străzile aglomerate din Seul l-a transformat pe Sero într-o vedetă pe internet, subiectul a numeroase filmări şi meme-uri pe reţelele de socializare în limba coreeană.

Într-una dintre înregistrări, Sero merge calm printr-un labirint de autovehicule oprite, iar un martor la întreaga scenă exclamă: ”Oh, ce frumos e!”.

Citeşte şi: Von der Leyen organizează o conferinţă în vederea localizării copiilor ucraineni răpiţi de Rusia – Black News

Alţi internauţi au precizat că evadarea zebrei scoate la lumină situaţia critică a animalelor de la grădina zoologică.

”Am plâns când mama mi-a spus că probabil este pentru prima oară după mult timp când poate alerga”, a scris un internaut pe Twitter.