DISTRIBUIȚI

Staţiunea austriacă Ischgl va rămâne închisă până la finalul actualului sezon de schi, au anunţat miercuri autorităţile locale, citate de DPA, potrivit agerpres. 

„Am încheiat sezonul pentru această iarnă”, a declarat Andreas Steibl, directorul biroului de turism din Ischgl.


Citeşte şi: Stat Islamic revendică asasinarea celor trei tinere din Jalalabad

Reprezentanţii Silvrettaseilbahn, compania care administrează pârtiile de schi din această staţiune, au spus că decizia a fost luată prin prisma ratei mari de infectare cu noul coronavirus, a restricţiilor de călătorie şi absenţei perspectivelor în ceea ce priveşte relaxarea restricţiilor în industria hotelieră şi de catering.

Deşi a primit din partea autorităţilor centrale permisiunea de a se redeschide, staţiunea Ischgl a rămas închisă pe durata actualul sezon de schi.

Ischgl a ajuns pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă în 2020 după ce a devenit un focar de coronavirus.

Staţiunea austriacă, în care au fost amenajate 45 de instalaţii de telecabine şi piste de schi care însumează 239 de kilometri, depinde de turiştii din străinătate pentru a supravieţui din punct de vedere financiar. În sezonul de iarnă, acest oraş din regiunea Tirol obţine de obicei venituri de 300 de milioane de euro.

Cea mai importantă sursă de turişti străini este Germania. Din cauza măsurilor obligatorii de carantină care sunt încă în vigoare atât în Germania, cât şi în Austria, toate activităţile turistice au fost blocate.

Citeşte şi: Texasul RENUNŢĂ la mască şi îşi deschide complet magazinele şi restaurantele

Un concept bazat pe siguranţa extensivă a vizitatorilor, pregătit pentru o posibilă redeschidere a staţiunii în această iarnă, va fi implementat în cele din urmă pentru sezonul de vară, care va debuta pe 25 iunie, a precizat Andreas Steibl.

Noul concept include, printre alte iniţiative şi măsuri, amenajarea unui centru propriu de testare împotriva COVID-19, deservit de un personal medical complet.