DISTRIBUIȚI

Un prezentator-vedetă al postului preferat al conservatorilor americani, Fox News, a fost invitat marţi să depună mărturie în faţa unei comisii ce anchetează asaltul asupra Capitoliului, date fiind relaţiile apropiate ale acestuia cu fostul preşedinte republican Donald Trump, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Sean Hannity, star al mass-media conservatoare şi invitat regulat al mitingurilor lui Donald Trump, îi interesează pe membrii acestei comisii parlamentare din cauza „zecilor de SMS-uri” trimise miliardarului republican şi anturajului lui în zilele care au precedat şi au urmat invazia asupra Congresului american.


Citeşte şi: Mexicul i-a oferit azil politic lui Julian Assange – Black News

În timpul acelei zile reci de iarnă de acum un an, mii de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt sediul Congresului american în încercarea de a-i împiedica pe parlamentari să certifice victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

„Sunt foarte îngrijorat în legătură cu următoarele 48 de ore”, scrie Hannity într-unul dintre SMS-uri, trimis pe 5 ianuarie 2020, cu o zi înainte de atac.

Citeşte şi: Reacție împotriva planurilor de a forța copiii să poarte măști de protecție în școli, pe măsură ce numărul de noi cazuri de Covid scade – Black News

La exact un an de la asaltul asupra Capitoliului, cei doi parlamentari care conduc ancheta au redactat o scrisoare, în care l-au invitat pe Sean Hannity să coopereze. „De ce eraţi îngrijorat?”, întreabă Bennie Thompson şi Liz Cheney în această scrisoare. Ei îl invită pe Hannity să răspundă în cadrul unei audieri a comisiei.

Această comisie supranumită „6 ianuarie”, când a avut loc asaltul asupra Capitoliului, vrea să profite de elanul din jurul datei ce marchează 1 an de la acest atac pentru a amplifica presiunea asupra taberei Trump.