DISTRIBUIȚI
nena-news.it

O universitate americană din Qatar a anulat o dezbatere prevăzută să aibă loc marţi asupra posibilităţii ca Dumnezeu să fie descris ca femeie, posibilitate ce a provocat critici pe reţelele sociale, informează AFP, potrivit Agerpres.

Organizată de Asociaţia de dezbateri a Universităţii Georgetown din Qatar, dezbaterea avea ca titlu „Marile religii ar trebui să-l descrie pe Dumnezeu ca femeie”. Studenţi şi doi profesori urmau să participe la această dezbatere, chiar în incinta campusului deschis la Doha în 2005.


Citește și : Donald Trump confirmă că va avea o a doua întâlnire cu Kim Jong-un

Desfăşurarea unui asemenea eveniment a fost considerată „inacceptabilă” de unii internauţi şi a provocat critici pe reţelele sociale, însoţite de un #hashtag în arabă ce înseamnă „#GeorgetownInsultăDumnezeu. În opinia unui internaut, Universitatea a trecut „o linie roşie sub pretextul libertăţii” pentru a vorbi de rău despre „Dumnezeul nostru”. În schimb, alţii şi-au exprimat susţinerea pentru o astfel de dezbatere.

„Universitatea Georgetown din Qatar a fost informată despre un eveniment ce nu a constituit obiectul unei aprobări” prealabile, a reacţionat instituţia marţi, pe contul său de Twitter. Dat fiind faptul că nu au fost respectate „procedurile în vigoare”, evenimentul „a fost anulat”, adaugă instituţia, precizând că alte „măsuri adecvate” vor fi luate.

Georgetown este una dintre universităţile americane prezente la Doha, alături de Texas A&M şi Northwestern. Toate aceste universităţi sunt situate în zona de vest a oraşului, denumită „Education city”.

Citește și : UE cere o „anchetă aprofundată” în cazul jurnalistului saudit Khashoggi dispărut în Turcia