DISTRIBUIȚI
The New York Times

O turistă spaniolă şi-a pierdut viaţa sâmbătă în explozia accidentală în urma unei scurgeri de gaze survenită într-un imobil la Paris, a anunţat Ministerul spaniol de Externe, citat de AFP, potrivit agerpres.

Această femeie „tocmai a decedat la spital”, potrivit ministerului, care a precizat că şi un alt cetăţean spaniol a fost rănit.


Citește și : „Vestele galbene” la Paris: Primele ciocniri în jurul Arcului de Triumf; zeci de arestări

Contactat de AFP, Parchetul din Paris nu a confirmat totuşi acest deces până la această oră.

Doi pompieri din echipa de intervenţie şi-au pierdut viaţa, zece persoane au fost grav rănite şi alte 37 rănite uşor în această explozie, indicase anterior parchetul.

Spaniola ucisă în explozie, a cărei identitate nu a fost dată publicităţii de MAE de la Madrid, se afla ca turistă în capitala franceză împreună cu soţul ei, care însă nu a fost rănit.

Citește și : Zeci de mii de „veste galbene” în toată Franţa, între care 8.000 la Paris la orele amiezii (Ministerul de Interne)

Explozia s-a produs sâmbătă dimineaţa într-un imobil în care se află o brutărie şi un restaurant la parter şi unde pompierii interveniseră pentru o scurgere de gaze în arondismentul IX din Paris.