DISTRIBUIȚI

Zece persoane au avut nevoie miercuri de îngrijiri medicale după ce au inhalat gaze toxice în urma declanşării unui incendiu într-un bloc de apartamente din oraşul german Munchen, cauza incendiului fiind o trotinetă electrică, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Potrivit poliţei germane, respectiva trotinetă era la etajul doi al clădirii de nouă etaje atunci când a luat foc. Incendiul s-a răspândit rapid, dar a fost stins în aproximativ o jumătate de oră.


Citește și : Teroare în Ucraina : Un bărbat înarmat ameninţă că va arunca în aer un pod la Kiev

Conform pompierilor, circa 90 de locatari au reuşit să părăsească singuri clădirea, însă zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că prezentau semne de intoxicaţie provocată de inhalarea de gaze.

Acest incident se adaugă unei liste de evenimente în care au fost implicate recent în Germania trotinetele electrice, un element nou tot mai prezent în peisajul urban şi care în această ţară a provocat o mare polemică.

Citește și : Netanyahu şi-a anulat deplasarea la reuniunea ONU din cauza contextului politic în Israel

Începând cu 15 iunie, poliţia a înregistrat numai la Berlin 74 de accidente în care au fost implicate trotinete electrice, în urma cărora 16 persoane au fost rănite grav şi alte 43 de persoane au suferit răni minore, majoritatea accidentelor fiind provocate de utilizatorii de trotinete aflaţi în stare de ebrietate.

Folosirea trotinetelor electrice a fost legalizată în Germania în luna mai, de atunci numărul lor crescând semnificativ.