DISTRIBUIȚI

Poliţia americană a împuşcat mortal marţi o adolescentă de culoare în oraşul Columbus din statul Ohio, în nordul SUA, în timp ce părea să atace cu un cuţit o altă persoană, cu mai puţin de o oră înainte de condamnarea fostului poliţist Derek Chauvin pentru uciderea lui George Floyd, relatează AFP, potrivit agerpres.

Mai multe manifestaţii au izbucnit în oraş după acest incident care survine într-un climat de indignare tot mai mare faţă de brutalităţile poliţiei şi rasismul din SUA.


Citește și: Polițistul Derek Chauvin este VINOVAT de asasinarea lui George Floyd

Potrivit şefului poliţiei din Columbus, Michael Woods, poliţiştii au răspuns marţi după-masă, în jurul orei 16:30, la un apel de urgenţă al unei persoane care se temea că va fi atacată cu un cuţit.

Poliţia a publicat de asemenea o parte din înregistrarea de la o cameră de filmat de mici dimensiuni purtată de poliţistul care a împuşcat-o pe adolescentă. Fata a fost identificată ca Makiyah Bryant, în vârstă de 16 ani, de serviciile de protecţie a copilului din comitatul Franklin din Columbus.

„Am considerat că este important să arătăm (imaginile) comunităţii, să fim transparenţi în legătură cu acest incident, să lăsăm să avem unele răspunsuri pe care le putem furniza din această seară”, a declarat Michael Woods.

În imaginile video se vede cum poliţiştii ajung la locul unde avea loc o ceartă, la care asistau mai mulţi trecători. O adolescentă o atacă pe alta cu ceea ce pare a fi un cuţit, apoi sunt auzite focuri de armă, iar fata cade la pământ.

Poliţistul aruncă apoi cuţitul departe de adolescentă.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 95 de ani

Primarul oraşului, Andrew Ginther, a calificat situaţia drept „groaznică şi bulversantă”, a spus că este „o zi tragică pentru oraşul Columbus” şi le-a ceruit locuitorilor să se roage pentru familia adolescentei.

Potrivit primarului, poliţistul, al cărui nume nu a fost făcut public, „a acţionat pentru a proteja o altă tânără a comunităţii noastre”.

Mama adolescentei ucise, Paula Bryant, a declarat pentru staţia locală a postului de televiziune CBS că fiica sa era „foarte iubitoare şi paşnică”.