DISTRIBUIȚI
twitter

O explozie care aparent a vizat un mic comerţ în Lund, în sudul Suediei, a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, rănind grav o tânără ce trecea prin preajmă, a anunţat sâmbătă poliţia suedeză, potrivit AFP, scrie agerpres.

„Dispunem de informaţii potrivit cărora ferestrele situate până la o sute de metri distanţă au fost avariate” de explozie, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Evelina Olsson.


Citește și : Anchetă împotriva lui Guaido pentru ‘legături’ cu o bandă de traficanţi de droguri columbieni

O tânără de circa 20 de ani, care trecea pe acolo, „a fost grav rănită” de explozie, însă viaţa nu-i este pusă în pericol, a precizat poliţia. Tânăra a fost spitalizată.

Nicio arestare nu a fost deocamdată operată, însă poliţia este în contact cu proprietarii unei tarabe cu produse de depanare care se pare că a fost vizată.

A fost declanşată o anchetă pentru „distrugere ce pune în pericol” securitatea publică şi pentru „cauzare de răni”.

Lund, oraş de 90.000 de locuitori lângă Malmo, este sediul uneia dintre cele mai vechi şi mai importante universităţi din Suedia, cu circa 40.000 de studenţi.

Citește și : Zeci de mii de persoane aşteptate la o ceremonie memorială în onoarea fostului preşedinte al Zimbabwe Mugabe