DISTRIBUIȚI

O supravieţuitoare a Holocaustului care a petrecut patru luni în lagărul de concentrare de la Auschwitz a devenit străbunică pentru a 35-a oară, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

Lily Ebert, în vârstă de 98 de ani, a fost eliberată de soldaţii americani în aprilie 1945, la vârsta de 20 de ani iar, circa 77 de ani mai târziu, susţine că bebeluşii sunt „cei mai bună răzbunare împotriva naziştilor”.


Citeşte şi: GE suspendă regulile privind vaccinul și testarea anti-Covid după înfrângerea lui Biden la Curtea Supremă – Black News

„Pentru oricine reuşeşte acest lucru – să devină străbunică – este ceva special, dar cu atât mai mult pentru mine ca supravieţuitoare a Holocaustului, este ceva foarte special”, a declarat Ebert pentru agenţia de presă PA, după ce cel mai tânăr strănepot al său s-a născut la începutul lunii ianuarie.

După eliberare, Ebert, care crescuse Ungaria, a petrecut un an în Elveţia înainte de a se muta în 1946 în Palestina aflată, la vremea aceea, sub mandat britanic.

Ea a emigrat în Marea Britanie în 1967 împreună cu soţul ei, Samuel, şi a început o viaţă în care a făcut cunoscute lumii ororile Holocaustului.

În prezent, Lily Ebert locuieşte în nordul Londrei şi are trei copii, 10 nepoţi şi 35 de strănepoţi.

Citeşte şi: Biserica Luterană din Finlanda va trebui să-şi ceară scuze poporului sami – Black News

„Şi-a dedicat întreaga viaţă educării celorlalţi cu privire la Holocaust”, a explicat unul dintre strănepoţii ei, Dov Forman, în vârstă de 18 ani, al cărui cont de TikTok dedicat lui Ebert şi poveştii ei are peste 1,6 milioane de urmăritori.

El a scris chiar şi o carte împreună cu Ebert, intitulată „Lily’s Promise”, despre viaţa acesteia.