DISTRIBUIȚI

O provincie din Cambodgia populară în rândul turiştilor a interzis comerţul şi sacrificarea câinilor pentru carne, motivând că aceste animale sunt fidele, capabile să protejeze proprietăţile şi chiar să servească în armată, informează Reuters, potrivit agerpres.

Provincia Siem Reap, care găzduieşte vechile ruine de la Angkor Wat, este prima care emite o astfel de interdicţie în Cambodgia, unde se estimează că trei milioane de câini sunt sacrificaţi anual pentru carne.


Citește și: Masca devine OBLIGATORIE în Catalonia

Siem Reap, vizitată de peste două milioane de turişti anual, a fost identificată drept unul dintre centrele importante pentru aprovizionarea şi traficul pe scară largă cu câini, potrivit organizaţiei pentru drepturile animalelor Four Paws.

Potrivit lui Tea Kimsoth, directorul Departamentului regional pentru silvicultură şi pescuit, cererea mare de carne de câine din Siem Reap a fost determinată de străini, în special de sud-coreeni, printre cei mai frecvenţi vizitatori ai provinciei.

„Carnea de câine a devenit mult mai populară odată cu sosirea străinilor, în special a (sud)coreenilor”, a precizat Kimsoth pentru Reuters, descriind comerţul cu carne de câine drept „alarmant”.

„Le place, de aceea restaurantele au ajuns să o servească, aşa că acum am decis să o interzicem”, a completat responsabilul.

Orice persoană prinsă vânzând carne de câine va trebui să semneze un acord prin care se angajează că nu va mai face acest lucru, urmând să fie amendată în cazul repetării infracţiunii.

Citește și: SUA se retrag oficial din Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Potrivit interdicţiei, câinii nu trebuie sacrificaţi pentru carne deoarece sunt animale de companie loiale, capabile să protejeze gospodăriile şi fermele şi să asiste în cadrul operaţiunilor militare.

În pofida numeroaselor campanii împotriva sacrificării acestor animale, acest tip de comerţ înfloreşte în zone din Laos, Vietnam, Cambodgia şi Thailanda, deşi câinii sunt consideraţi animale de companie.

Unul dintre cei mai mari consumatori de carne de câine este Vietnamul, unde se crede că a consuma carnea acestui animal aduce noroc.