DISTRIBUIȚI
Moon of Alabama

O rachetă a fost „interceptată şi distrusă” pe cerul Riadului în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a anunţat televiziunea publică saudită Al Ekhbariya, citând coaliţia militară care intervine în Yemen împotriva rebelilor houthi, scrie AFP, potrivit agerpres.

„Coaliţia confirmă interceptarea şi distrugerea unei rachete balistice pe cerul Riadului”, a precizat canalul TV.


Citește și : Cononavirus în SUA: Peste 120.000 de cazuri confirmate şi mai mult de 2.000 de decese

Cel puţin trei explozii au fost auzite în noapte, potrivit mai multor corespondenţi ai agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului.

Acest atac dejucat, care nu a fost revendicat deocamdată, a avut loc în timp ce guvernul yemenit, sprijinit de coaliţia condusă de Riad, şi rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au primit favorabil apelul ONU la o „încetare a focului imediată şi mondială” în faţa ameninţării comune a noului coronavirus.

Atacul a intervenit în momentul celei de-a cincea aniversări a intrării coaliţiei în conflictul din Yemen pentru a lupta împotriva rebelilor houthi, grup de insurgenţi veniţi din nordul ţării care a cucerit vaste regiuni din ţară, printre care capitala Sanaa în 2014.

Citește și : Italia va distribui bonuri alimentare celor mai defavorizate persoane

Houthi au revendicat deja mai multe atacuri pe teritoriul saudit, printre care o serie de raiduri în septembrie 2019 împotriva unor instalaţii petroliere majore care au provocat importante pagube şi au redus la jumătate producţia de ţiţei.

Arabia Saudită şi aliaţii săi americani au acuzat atunci Iranul, care a dezminţit, că s-ar afla în spatele atacurilor respective.