DISTRIBUIȚI

O puternică furtună de tip Nor’easter este aşteptată în acest weekend în New England şi regiunea Atlanticului Mijlociu, fiind prognozate condiţii meteorologice similare viscolului, ce riscă să perturbe transporturile şi să provoace inundaţii în zonele costiere, informează vineri Reuters, potrivit agerpres

Avertizări de viscol, furtună de iarnă şi condiţii meteorologice specifice sezonului au intrat în vigoare în regiunile cuprinse între Carolina de Sud şi Maine, inclusiv Carolina de Nord, Pennsylvania şi New York, unde sunt prognozate ninsori începând de vineri după-amiază şi sâmbătă, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS).


Citește și : Xiomara Castro, prima femeie preşedinte în Honduras

„Va face călătoriile aproape imposibile”, a spus Patrick O’Hara, meteorolog la NWS, cu sediul în New Jersey. „Este prima furtună foarte mare a anului. La fiecare câţiva ani avem una, nu este extrem de neobişnuit”, a precizat el.

În multe zone din regiunea vizată stratul de zăpadă se prognozează un strat de zăpadă de 30-60 de centimetri şi rafale de vânt de 113 kilometri la oră, a indicat serviciul de meteorologie.

Boston, cel mai populat oraş din New England, cu 700.000 de locuitori, s-ar putea depune un strat de zăpadă de cel puţin 30 de centimetri, în timp ce în oraşul New York, cea mai mare metropolă din ţară, stratul de zăpadă ar putea depăşi 20 de centimetri, au spus meteorologii.

Serviciul de meteorologie a avertizat că zăpada viscolită ar putea reduce semnificativ vizibilitatea, iar vântul puternic riscă să rupă crengi şi cabluri de înaltă tensiune, cu posibilitatea producerii unor pene de curent.

Potrivit site-ului NWS, o furtună de tip Nor’easter se produce de-a lungul coastei de est a Americii de Nord.

Citește și : China o lasă pe Michelle Bachelet să viziteze regiunea Xinjiang