DISTRIBUIȚI

O profesoară din Italia ieşită la pensie a lăsat moştenire peste 25 de milioane de euro unor spitale şi organizaţii caritabile, uluindu-i pe locuitorii oraşului Genova (nord) în care ea a locuit şi care nu aveau nicio idee despre averea femeii, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres.

Marisa Cavanna a murit în decembrie anul trecut, la vârsta de 96 de ani. Ea a fost descrisă de cunoştinţe drept o femeie rezervată care nu s-a căsătorit niciodată şi nu a participat la evenimente sociale.


Citește și: Armata americană a lovit pozițiile miliţiile pro-iraniene la granița Siriei cu Irak

Aceasta şi-a scris propriul necrolog în ziarul genovez Il Secolo XIX, dedicând „o aducere-aminte călduroasă unei lungi liste de foşti elevi”.

Averea sa a fost evaluată la circa 40 de milioane de euro. Nu este clar de unde provine averea femeii, însă presa italiană a sugerat că banii ar fi fost probabil moşteniţi.

Spitalul de pediatrie Gaslini din Genova va primi în jur de 5 milioane de euro, în timp ce spitalul Galliera va primi o sumă similară, plus locuinţa femeii.

„Este o proprietate mare care valorează câteva milioane de euro. Ea ne-a spus să o vindem şi să folosim banii pentru cercetare şi inovare”, a declarat Adriano Lagostena, directorul spitalului Galliera.

Citește și: Fostul rege al Spaniei a plătit o datorie de 4 milioane de euro

Spitalul nu a ştiut de moştenire până la moartea femeii. Lagostena a declarat că nu a cunoscut-o pe Cavanna personal dar că ea a fost tratată în spitalul pe care îl conduce.

„Am avut şi alte donaţii semnificative în trecut, dar niciuna atât de mare”, a mai spus Lagostena.

Alte donaţii vor merge către organizaţii pentru drepturile omului şi organizaţii caritabile din Italia şi străinătate, printre care şi Amnesty International. Fosta profesoară a lăsat restul averii îngrijitorilor ei, familiei şi prietenilor, potrivit presei italiene.