DISTRIBUIȚI
South China Morning Post

O Curte de Apel a tranşat vineri în favoarea unei directive a administraţiei americane care interzice anumitor persoane transsexuale să servească în cadrul forţelor armate americane – o primă victorie judiciară a lui Donald Trump în acest dosar, după o serie de înfrângeri, relatează Reuters, scrie news.ro.

Curtea de Apel a Districtului Columbia a invalidat astfel o hotărâre a unui judecător federal de la Washington care a blocat această directivă pe motiv că pare să încalce drepturile constituţionale ale recruţilor transsexuali.


Citește și : Trump, atacat virulent de o reprezentantă a democraţilor din Congres: ‘Îl vom destitui pe acest fiu de căţea!’

Donald Trump a anunţat în martie că preia pe cont propriu proiectul lui James Mattis – secretar al Apărării la acea vreme – în vederea limitării înrolării în armată a unor persoane transsexuale care prezintă ”disforie de gen”.

Această ”disforie de gen” este definită de Asociaţia Americană de Psihiatrie (APA) ca fiind o stare de angoasă a unei persoane transsexuale care prezintă un sentiment de inadecvare între sexul atribuit şi identitatea sa de gen.

Victoria lui Trump în apel este, însă, limitată, întrucât alte tribunale federale au emis ordine împotriva directivei, care se aplică pe întregul teritoriu al Statelor Unite.

”Hotărârea anunţată astăzi (vineri) este o palmă usturătoare dată persoanelor transsexuale care şi-au dovedit capacitatea de a servi (în armată) şi patriotismul”, a apreciat Shannon Minter, care conduce National Center for Lesbian Rights, una dintre organizaţiile ce constestă această măsură.

Citește și : Marea Britanie va efectua luni un test pentru cazul unui Brexit fără acord