DISTRIBUIȚI
Russian military police vehicles in northeastern Aleppo province, Syria, October 24, 2019 © RIA Novosti/ Mikhail Alaeddin 19

O bombă amplasată de militanţi sirieni în zona de detensionare din Idlib – ultimul bastion al rebelilor în nordul Siriei – a explodat marţi dimineaţă în apropierea unei patrule mixte ruso-turce, rănind trei soldaţi ruşi, a declarat Ministerul Apărării rus, citat de RIA Novosti şi Reuters, potrivit agerpres.

Dispozitivul a explodat în jurul orei locale 08:50 (05:50 GMT) la trecerea unui convoi pe autoruta M4, în sudul unei zone de detensionare în provincia Idlib, conform AFP.


Citeşte şi: România ÎŞI SUSPENDĂ activitatea Secţiei Consulare la Washington

Rusia a anulat misiunea de patrulare în urma exploziei produse în apropierea localităţii Ariha, provincia Idlib, care a deteriorat un blindat rus şi unul turcesc, conform ministerului.

În urma atacului, „trei soldaţi ruşi au fost răniţi uşor”, indică ministerul, care menţionează că sunt răniţi şi „printre membrii patrulei vehiculului blindat turc”. Două surse turceşti au declarat pentru Reuters că de partea turcă nu există victime în urma acestui atac.

Comandamentul rus a evacuat echipamentele forţelor sale din zonă şi a dat ordin ca militarii desfăşuraţi aici să plece la baza aeriană Hmeimim, unde unii dintre ei vor primi îngrijiri medicale, se mai precizează în comunicatul Ministerului Apărării rus.

O înregistrare video difuzată de agenţia de presă RIA Novosti pe reţelele social media cu atacul respectiv arată o explozie puternică la trecerea convoiului de blindate.

Rusia şi Turcia au lansat aceste patrule comune în martie după un acord de încetare a focului destinat să pună capăt luptelor în şi în jurul Idlib, ultimul bastion al forţelor antiguvernamentale în Siria.

Citeşte şi: Ziua Franţei este sărbătorită sobru; Macron îşi prezintă planul post-epidemie

Misiunile de patrulare mixtă se desfăşoară în aşa-numita „zonă de detensionare”, destinată să servească drept tampon între forţele guvernamentale şi insurgenţi.

Rusia îl sprijină pe preşedintele Bashar al-Assad, în timp ce Turcia susţine diferitele grupări rebele. Cu toate acestea, Moscova şi Ankara au încheiat acorduri pentru reducerea ostilităţilor în teatrul de conflict sirian, notează AFP.