DISTRIBUIȚI

O patiserie din Viena a creat o versiune adaptată vremurilor de pandemie a unui preparat tradiţional, menită să „injecteze” o doză de umor în aşteptarea imunizării anti-COVID-19, relatează dpa, potrivit agerpres.

Concepută pentru sezonul carnavalului care se încheie marţi, „Mayor’s doughnut” (gogoaşa primarului) este decorată cu mici sfere ţepoase asemănătoare unui coronavirus. O seringă de plastic umplută cu lichior advocaat este înfiptă în fiecare gogoaşă.


Citește și: Din ce în ce mai puțini americani se infectează cu coronavirus

Preparatul inovator face referire nu foarte subtil la mai mulţi primari austrieci care au ţinut prima pagină a ziarelor pentru că s-au vaccinat anti-COVID-19 înaintea populaţiei generale, asigurându-şi dozele în timpul campaniilor de vaccinare din căminele locale pentru vârstnici.

„Toţi vrem să fim imunizaţi. Aşteptăm cu toţii”, a declarat Doris Felber, care conduce lanţul de patiserii Felber ce vinde gogoşile speciale.

Citește și: SUA condamnă uciderea turcilor de militanții PKK

„Am vrut să facem aşteptarea mai uşoară cu o mică doză, puţin alcool”, a declarat ea pentru radiodifuzorul austriac ORF.