DISTRIBUIȚI
ansa

Mişcarea 5 Stele (M5S), aflată la guvernare în Italia, a fost pusă miercuri în faţa unui scandal penibil, după ce unul din politicienii ei de frunte de la Roma a fost arestat sub acuzaţii de corupţie, relatează dpa, potrivit agerpres.

Marcello De Vito, în vârstă de 45 de ani, preşedintele Consiliului municipal al Romei, este acuzat că a luat mită de la antreprenori care aveau nevoie de autorizaţii pentru proiecte imobiliare.


Vezi și: CUTREMUR puternic în Turcia – VIDEO

Luigi Di Maio, liderul M5S şi vicepremier al Italiei, l-a exclus fără întârziere din partid pe De Vito, subliniind într-o postare pe Facebook că este vorba de acuzaţii „grave şi ruşinoase”.

„Nu este loc pentru corupţie la Roma”, a scris tot pe Facebook primăriţa capitalei italiene, Virginia Raggi.

M5S este un partid anti-sistem cu o platformă care susţine între altele şi combaterea corupţiei, iar când Raggi a câştigat alegerile pentru primărie, în 2016, susţinătorii ei au scandat „Cinste! Cinste!”, aminteşte dpa.

Citește și: Theresa May cere AMÂNAREA Brexit-ului până la 30 iunie. UE vrea data de 23 mai!

Ea a încercat ulterior să preia controlul asupra problemelor endemice cu care se confruntă capitala italiană în ce priveşte colectarea deşeurilor sau transportul public şi administraţia sa a fost marcată de mai multe dispute interne şi demisii.

Potrivit unor documente ale justiţiei italiene citate de agenţia Ansa, De Vito a primit bani de la fraţii Toti, cunoscuţi dezvoltatori imobiliari din Italia, în schimbul susţinerii unor proiecte ale acestora.

Arestarea lui are loc chiar cu câteva zile înainte de o vizită a Papei Francisc la primăria Romei, prevăzută pentru 26 martie.