DISTRIBUIȚI
Twitter

O palestiniancă a fost ucisă miercuri după ce a atacat soldaţi israelieni, la est de Ierusalim, au indicat surse militare citate de dpa, potrivit agerpres.

Femeia a încercat să-i lovească pe soldaţi cu maşina, apoi a coborât din autoturism cu un cuţit în mână, iar soldaţii au tras asupra ei, a afirmat armata.


Vezi şi: Joe Biden şi Vladimir Putin se întâlnesc la Geneva – VIDEO – Black News

Ministerul palestinian al sănătăţii a anunţat ulterior că o tânără de 29 de ani a fost împuşcată la un punct de control militar.

Situaţia din Israel şi teritoriile palestiniene este tensionată, după ce în cursul nopţii avioane israeliene au atacat facilităţi militare ale militanţilor palestinieni din Fâşia Gaza, în primele astfel de violenţe de la armistiţiul cu Hamas intrat în vigoare în mai.

Citește și: Primele raiduri aeriene în Gaza după armistiţiul din 21 mai – Black News

Armata israeliană a transmis pe Twitter miercuri în zori că bombardamentele au venit în răspuns la lansarea de baloane incendiare din Gaza spre teritoriul israelian.

Conform unor surse de securitate din Gaza, în teritoriu s-au auzit mai multe explozii, dar nu s-au înregistrat răniţi, două posturi militare ale Hamas suferind în schimb daune importante.

Citeşte şi: Coronavirusul se afla în SUA încă din decembrie 2019 – Black News

Sursele au menţionat că baloanele incendiare au fost lansate ca protest împotriva marşului de marţi de la Ierusalim, la care au luat parte circa 5000 de naţionalişti israelieni şi care a trecut prin cartierul musulman din Ierusalimul vechi, ceea ce palestinienii consideră drept o provocare.

Armistiţiul mediat de Egipt, început pe 21 mai, a venit după un conflict de 11 zile între militari israelieni şi militanţi palestinieni din Gaza, soldat cu moartea a 13 de oameni, în Israel, conform autorităţilor israeliene, şi 255 în Gaza, conform bilanţului palestinian.