DISTRIBUIȚI
ANI News

O nuntă neobişnuită, într-o localitate din sudul Indiei, într-un avion plin de invitaţi şi fără să poarte măşti, a suscitat furia organismului de reglementare a securităţii aviaţiei, care a anunţat declanşarea unei anchete pentru nerespectarea restricţiilor anti-COVID-19, relatează luni EFE, potrivit agerpres

Fotografii şi clipuri ale ceremoniei desfăşurată duminică, în care se pot vedea cum mirii fac schimb de ghirlande la bordul unui avion plin cu invitaţi fără măşti, au făcut înconjurul reţelelor de socializare.


Citește și : Un fost militar din Royal Navy conducea o reţea de traficanţi de droguri în Spania

Nunta a stârnit indignare şi pentru a fi încălcat normele de izolare din statul Tamil Nadu, în condiţiile în care India continuă să înregistreze cifre ridicate de morţi şi de contagieri cu noul coronavirus.

Compania aeriană SpiceJet, care a închiriat zborul charter, a informat că va lua măsuri împotriva pasagerilor.

„Un Boeing 737 a fost închiriat de o agenţie de voiaj pe 23 mai la Madurai pentru ca un grup de pasageri să facă un tur după nuntă. Clienţii au fost clar informaţi despre protocoalele sanitare şi li s-a refuzat orice activitate la bord”, informează SpiceJet într-un comunicat.

Totuşi, după cum se observă din imaginile devenite virale, „pasagerii nu au respectat normele împotriva coronavirusului”. Incidentul a declanşat şi o anchetă din partea Consiliului General de Aviaţie Civilă (DGCA), potrivit agenţiei locale de ştiri ANI.

Citește și : Şeful diplomaţiei americane face un tur de forţă în Orientul Mijlociu

Statul Tamil Nadu, la fel ca şi alte regiuni din India precum New Delhi sau Maharashtra, a impus la începutul lunii mai o perioadă de izolare în faţa celui de-al doilea val al pandemiei foarte virulent.

India a depăşit numărul de 300.000 de decese de la începutul pandemiei şi a înregistrat peste 4.000 de morţi în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul cazurilor a fost de peste 220.000 într-o singură zi.