DISTRIBUIȚI
AP

Sute de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul capitalei Irakului, Bagdad, pentru a protesta față de Guvernul țării, la doar o zi după ce 40 de oameni au murit în toată țara în urma unor manifestații antiguvernamentale, informează Reuters, potrivit mediafax.

Aproximativ 200 dintre protestatari și-au petrecut noaptea în Piața Tahrir. Unii dintre ei au recitat versete din Coran în timpul nopții, în memoria celor decedați.


Citește și : ‘Joker’ a devenit cel mai important film de categorie ‘R’ cu cele mai mari încasări din istorie

Opt protestatari au murit la Bagdad vineri, cei mai mulți dintre ei fiind loviți de grenadele lacrimogene lansate de forțele de ordine pentru a controla mulțimea. La nivel național, cel puțin 40 de oameni au murit în urma confruntărilor cu Poliția.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Khalid al-Muhanna, a declarat că cel puțin 68 de membri ai forțelor de securitate au fost răniți.

Citește și : Intemperiile din Japonia continuă să facă victime: Bilanțul ploilor torențiale a ajuns la 10 morţi şi 3 persoane dispărute

Vărsarea de sânge de vineri este al doilea mare act de violență din această lună. O serie de confruntări în urmă cu două săptămâni între protestatari și forțele de securitate a lăsat 157 de morți și peste 6.000 de răniți.

Parlamentul de la Bagdad urmează să se reunească într-o ședință extraordinară sâmbătă, pentru a discuta despre revendicările protestatarilor.