DISTRIBUIȚI
BBC

Cel puţin 519 persoane au fost reţinute duminică de poliţia rusă într-o nouă zi de manifestaţii la care se cere eliberarea opozantului Aleksei Navalnîi, a transmis ONG-ul OVD-Info, specializat în monitorizarea protestelor, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres

Potrivit sursei, arestările au avut loc în cel puţin 35 de oraşe. Forţele de poliţie au blocat accesul în mai multe zone centrale pentru a-i împiedica pe protestatari să se reunească.


Autorităţile au avertizat că mitingurile nu sunt autorizate şi că poliţia va interveni împotriva lor.

La Moscova, oficialităţile au anunţat că în jur de 300 de persoane iau parte la o adunare neautorizată de susţinere a lui Aleksei Navalnîi, a relatat agenţia TASS, preluată de Reuters.

Citește și : După 88 de zile, muzeele Vaticanului se redeschid începând de luni

Susţinători ai lui Aleksei Navalnîi manifestează duminică în Rusia într-o nouă zi de proteste pentru a cere eliberarea opozantului încarcerat, în pofida presiunilor în creştere din partea autorităţilor, care şi-au înmulţit avertismentele şi procedurile judiciare.

În Extremul Orient şi în Siberia, au avut loc adunări în mai multe oraşe, precum Omsk, Vladivostok, Habarosvk, Novosibirsk şi Tomsk.