DISTRIBUIȚI
Reuters UK

Forţele de securitate din Belarus au reţinut sâmbătă zeci de protestatari din mulţimea strânsă în centrul capitalei Minsk şi care îl acuză pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko de fraudarea alegerilor de luna trecută, transmite Reuters, potrivit agerpres

Un grup de femei a scandat ‘Preşedintele nostru este Sveta!’ – referindu-se la Svetlana Tihanovskaia, candidata de opoziţie despre care afirmă că a câştigat scrutinul prezidenţial -, înainte ca poliţia antirevoltă să le târască pe multe dintre ele în dube. Alţi protestatari au fost arestaţi în apropiere.


Citește și : Cel puţin 22 de persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion militar în estul Ucrainei

Sâmbătă, o postare video pe reţele sociale arată cum poliţiştii pe reţin pe Nina Baghinskaia, o femeie în vârstă de 73 de ani devenită o figură centrală a mişcării de protest după o confruntare cu poliţia luna trecută.

Înregistrarea arată un poliţist mascat care smulge un steag alb-roşu din mâinile Ninei Baghinskaia, după care o trage pe femeie într-o dubă.

Manifestanţii au folosit steagul adoptat de Belarus după destrămarea URSS în 1991, înainte ca Lukaşenko să restabilească în ţară o versiune sovietică patru ani mai târziu.

Citește și : Rusia acuză Germania că ‘refuză categoric’ să coopereze în ancheta Navalnîi

Aleksandr Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, fost şef de colhoz, a depus miercuri jurământul pentru un al şaselea mandat, într-o ceremonie desfăşurată fără vreun anunţ prealabil, ceea a provocat ieşirea în stradă a mii de locuitori ai capitalei.