DISTRIBUIȚI
Twitter

O explozie s-a produs marţi la primele ore ale dimineţii la o uzină situată la sud de Teheran, soldându-se cu doi morţi, a indicat agenţia oficială de presă Irna, atribuind acest „accident” unei erori umane, potrivit AFP și agerpres.

Această explozie este cel puţin a patra raportată de Iran la instalaţiile sale industriale din 25 iunie până în prezent. Precedenta, la 2 iulie, a avut loc la complexul nuclear din Natanz (centru), iar autorităţile, care la început au vorbit despre un „accident”, au afirmat ulterior că nu vor dezvălui cauzele acestuia deocamdată, din „raţiuni de securitate”.


Citește și: Bolsonaro se simte rău! Președintele brazilian a fost testat pentru COVID-19

Noua explozie s-a produs la „uzina Oxijen în jurul orei locale 03:03 (luni 22:33 GMT)”, în oraşul Baqerchahr, care are 60.000 de locuitori şi este situat la aproximativ 20 km sud de Teheran, şi a provocat un incendiu, a indicat un purtător de cuvânt al Serviciului naţional de intervenţie.

„Sunt doi morţi şi trei răniţi, dintre care doi spitalizaţi”, a precizat serviciul menţionat.

Uzina Oxijen este situată într-o zonă industrială, a indicat prefectul oraşului, Amin Babai, citat de Irna, fără să facă precizări despre activităţile instalaţiei respective.

Potrivit acestuia, accidentul a avut loc „din cauza neglijenţei muncitorilor în cursul umplerii unor butelii de oxigen”. „Pompierii au sosit la faţa locului imediat după accident şi au împiedicat ca focul să se extindă”, a adăugat el.

„Explozia a fost într-atât de puternică, încât zidurile uzinei Saipapress (de piese de schimb pentru automobile) din apropiere au fost de asemenea distruse”, a mai spus Babai, lăsând să se înţeleagă că importante pagube au fost înregistrate la uzina Oxijen în urma „accidentului”.

Citește și: CUTREMUR puternic în Indonezia

La 30 iunie, o puternică explozie s-a soldat cu 19 morţi la o clinică în Teheran, unde focul s-a propagat. Generalul Hossein Rahimi, şeful poliţiei din Teheran, a negat că accidentul ar putea avea drept cauză un act de „sabotaj”.

La 25 iunie, un rezervor de gaze a explodat în sectorul Parchin, în apropiere de un sit militar la Teheran, fără a face victime. Pompierii au stins incendiul, fiind deschisă o anchetă pentru stabilirea cauzelor.