DISTRIBUIȚI

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a declarat vineri că nu va permite accesul unei nave a gărzii de coastă a Italiei care are la bord 135 de migranţi până când ţările membre UE nu îşi vor da acordul pentru a prelua migranţii, conform Reuters, potrivit news.ro .

Nava Gregoretti a salvat migranţii joi, însă aştepta noi ordine.


„Nu voi acorda nicio permisiune pentru a debarca până când Europa nu se angajează să primească toţi migranţii de la bord”, a declarat Salvini, liderul Ligii Nordului, într-un comunicat.

Citește și : Trump: SUA vor riposta la ‘stupiditatea’ lui Macron

Roma a cerut UE să coordoneze redistribuirea migranţilor între statele membre, a informat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, adăugând că UE va acţiona în acest sens.

Salvini, care este şi vicepremier, a coordonat o campanie anti-imigranţi şi a refuzat accesul mai multor nave cu migranţi în perturile italiene.

În august 2018 el a interzis timp de cinci zile accesul unei alte nave a gărzii de coastă a Italiei care avea la bord 150 de migranţi pănă când Albania, Irlanda şi Biserica Catolică din Italia au căzut de acord să preia migranţii.

Citește și : Cel puțin 103 persoane, ucise în ultimele 10 zile în Siria (ONU)