DISTRIBUIȚI
ap

Un grup de 350 de migranţi din America Centrală au intrat în forţă pe teritoriul Mexicului vineri dimineaţa, venind din Guatemala şi deschizând drumul pentru o caravană cu aproximativ 2.500 de persoane, a declarat guvernul mexican, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Cu o atitudine agresivă, ei au forţat poarta de la graniţă şi au intrat în ţară”, a precizat într-un comunicat Institutul Naţional al Migraţiei (INM).


Citește și: Sudan: Milit

arii vor fi garanţii unui guvern civil (ambasadorul sudanez la ONU)

Începând din 13 octombrie 2018, data plecării primei caravane cu circa 2.000 de persoane, alte trei convoaie similare de migranţi au plecat către SUA, în căutare de locuri de muncă sau din cauza terorii din partea narcotraficanţilor.

Preşedintele american Donald Trump caută să întărească politica americană în materie de migraţie şi numărul migranţilor ilegali reţinuţi este în creştere puternică la frontiera cu Mexicul. El s-a deplasat vinerea trecută la frontiera cu Mexicul, unde doreşte să construiască un zid pentru a opri afluxul de migranţi, una dintre principalele sale promisiuni din campania pentru alegerile din 2016.

Citește și: Matteo Salvini s-a întâlnit la Praga cu şeful extremei drepte din Cehia