DISTRIBUIȚI
The Times

O nepoată a ghidului suprem iranian Ali Khamenei, militantă împotriva pedepsei cu moartea, a fost arestată în Iran, la câteva luni după ce o saluta la împlinirea a 83 de ani pe văduva şahului Iranului, au anunţat fratele său şi activişti iranieni, relatează AFP, potrivit agerpres

Farideh Moradkhani a fost arestată joi de forţele de securitate, a anunţat duminică seară fratele său, Mahmoud Moradkhani, pe canalul Iran International TV cu sediul la Londra.


Citește și : ‘Partygate’ continuă în UK! BoJo caută măsuri pentru a scăpa ‘basma curată’ din tot scandalul

„Suntem îngrijoraţi… Ştim acum că ea se află în închisoarea Evin”, la Teheran, sub controlul forţelor Ministerului Informaţiilor, a declarat el.

Farideh Moradkhani a fost arestată când se întorcea acasă şi locuinţa i-a fost percheziţionată, potrivit Human Rights Activists News Agency (HRANA).

Motivele arestării sale nu sunt cunoscute, dar activişti pentru drepturile omului au dezvăluit că aceasta are loc la câteva luni după apariţia lui Farideh într-un video în care o saluta pe Farah Diba, văduva şahului Iranului răsturnat de revoluţia islamică din 1979.

Citește și : Tonga este RUPTĂ de lume după erupţia vulcanică şi tsunami

În acest video realizat cu prilejul împlinirii a 83 de ani de către Farah Diba, nepoata ghidului suprem o numeşte „dragă regină” şi o îndeamnă să revină în Iran pentru a pune umărul la renaşterea culturii. Farah Diba, exilată din Iran după revoluţie, trăieşte în Franţa.

Farideh Moradkhani este fiica surorii lui Ali Khamenei, Badri, care a fugit împreună cu familia sa în anii ’80 în Irak. Ghidul suprem are de asemenea trei fraţi.