DISTRIBUIȚI
AP

O navă umanitară sub pavilion spaniol a salvat în ultimele zile 265 de migranţi pe Marea Mediterană, relatează AP, scrie news.ro

Organizaţia Open Arms a anunţat că nava sa a salvat sâmbătă 96 de migranţi care se aflau pe o ambarcaţiune din lemn fără veste de salvare, în apele internaţionale. Printre pasageri, majoritatea din Eritreea, se numărau două femei şi 17 minori. Cu toţii aveau simptome de hipotermie.


Citește și : Atentat sinucigaş în Somalia: patru morţi, între care doi cetăţeni turci

Cu două zile înainte de această operaţiune de salvare, Open Arms a luat la bord 169 de migranţi care plecaseră din Libia, ţară din care acţionează traficanţii, profitând de faptul că oamenii disperaţi vor să ajungă în Europa.

Traficanţii folosesc ambarcaţiuni care nu prezintă nicio siguranţă şi le umplu cu migranţi care îşi doresc să ajungă pe ţărmurile Europei. Unii migranţi fug de războaie şi persecuţie, dar mulţi dintre ei fug de sărăcie, astfel că lor nu li se acordă azil în ţările din Uniunea Europeană.

Citește și : Talibanii afgani nu sunt pregătiţi pentru încetarea focului (negociator)

Italia şi Malta au refuzat deseori să primească navele umanitare cu migranţi, afirmând că majoritatea celor salvaţi ar vrea să obţină locuri de muncă sau să ajungă la rude din nordul Europei. Autorităţile din Italia şi Malta au insistat ca şi celelalte naţiuni europene să primească migranţi.