DISTRIBUIȚI
Medium

O navă militară britanică din flota Royal Navy s-a confruntat cu ”ostilitatea deschisă” a forţelor aeriene ruse în timpul unei misiuni în Marea Neagră în luna mai, când 17 avioane de vânătoare ruseşti au efectuat manevre periculoase în apropierea ei, potrivit secretarului britanic al apărării, Gavin Williamson, citat luni de Press Association, scrie Agerpres.

Imagini ale întâlnirii avioanelor ruseşti cu distrugătorul HMS Duncan, care conducea un grup de nave ale NATO în Marea Neagră, au fost incluse într-un documentar cu patru episoade despre flotila de distrugătoare britanice Type 45 care este difuzat începând de luni de postul Channel 5.


Citește și : Cinci ţări din UE cer Rusiei să restabilească libertatea de trecere prin strâmtoarea Kerci

Se poate vedea astfel cum avioanele ruseşti zboară în cercuri în jurul navei britanice înainte de a reveni în spaţiul aerian rus. De asemenea, unul dintre piloţii ruşi a transmis echipajului navei HMS Duncan un mesaj în care spune ”Good luck, guys”, mai menţionează agenţia Press Association, fără să explice însă prin ce modalitate a fost transmis acest mesaj interpretat de militarii de pe nava britanică drept o ameninţare.

Nava HMS Duncan ”s-a confruntat cu ostilitatea deschisă a Rusiei în Marea Neagră, în timp ce avioane o hărţuiau zburând deasupra ei şi era urmărită de nave ruse de spionaj”, spune Gavin Williamson.

Anterior apariţiei avioanelor ruseşti, de pe distrugătorul HMS Duncan decolase un elicopter Merlin Mk2 pentru interceptarea unui avion de recunoaştere rusesc observat pe radar.

Citește și : Parlamentul ucrainean aprobă decretul de instaurare a legii marțiale pentru 60 de zile