DISTRIBUIȚI
Mirror

O navă militară britanică a încercat să împiedice capturarea unui tanc petrolier britanic de către forțele iraniene în zona strâmtorii Ormuz, a declarat un oficial de la Teheran, în timp ce Londra a transmis că o fregată britanică era la aproximativ o oră depărtare de nava comercială sechestrată, potrivit mediafax.

Generalul Ramezan Sharif, purtătorul de cuvânt al Gărzilor Revoluționare Islamice, a declarat sâmbătă că, în pofida „rezistenței și imixtiuni” navei militare britanice, forțele iraniene au reușit să sechestreze tancului petrolier, informează agenția de știri Reuters.


Citește și : Manifestație proguvernamentală la Hong Kong

Penny Mordaunt, ministrul Apărării de la Londra, a declarat că fregata HMS Montrose se afla la 60 de minute depărtare de petrolierul britanic Stena Impero în momentul în care nava comercială a fost oprită de forțele iraniene, potrivit publicației The Telegraph.

Ministrul britanic a mai precizat că nava comercială britanică se afla în apele teritoriale ale Omanului atunci când a fost abordată de iranieni.

Între 15 și 30 de petroliere sub pavilion britanic tranzitează zilnic strâmtoarea Ormuz, însă în zonă sunt prezente doar șapte nave militare britanice.

Citește și : Mii de oameni au cerut pe străzile Moscovei alegeri locale libere