DISTRIBUIȚI
cruiseadvice.com.au

O navă de croazieră a deversat mii de litri de deşeuri alimentare lichide în zona Marii Bariere de Corali în august, conform unei anchete aflate în desfăşurare a Autorităţii Siguranţei Maritime Australiene, scrie CNN, potrivit news.ro.

Compania Carnival, care deţine nava de croazieră a P&O, a informat că deversarea nu a fost intenţionată şi că a fost vorba de o cantitate de 7.000 litri.


Citeşte şi: Chiar înainte de startul celui mai mare exerciţiu NATO, patru militari americani au fost răniţi în Norvegia

Senatoarea Larissa Waters, membră a Partidului Verde şi presa locală susţin că a fost vorba de 27.000 de litri, făcând referire la un raport al Autorităţii Siguranţei Maritime australiene prezentat Senatului.

Nava P&O a deversat lichidul pe 26 august dar autorităţile au fost informate două zile mai târziu de către Carnival.

Nava a fost reţinută de autorităţi când s-a întors la Sydney la începutul lui septembrie. Carnival a fost nevoită să plătească o amendă de 1,5 milioane de dolari pentru a-şi recupera nava.

Citeşte şi: Primele măsuri! SUA interzic accesul a 21 de cetăţeni saudiţi

Marea Barieră de Corali, una dintre cele şapte minuni naturale ale lumii, este o zonă protejată şi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Se întinde pe o arie de aproximativ 2.900 de kilometri de-a lungul coastei statului australian Queensland.

Oamenii de ştiinţă avertizează că reciful este pe moarte din cauza schimbărilor climatice, iar guvernul australian a alocat aproape 380 de milioane de dolari pentru a îmbunătăţi calitatea apei.