DISTRIBUIȚI

Şase persoane au fost salvate în apropierea coastei statului american Louisiana după ce o ambarcaţiune comercială s-a răsturnat, la aproximativ 13 kilometri în largul Port Fourchon, în Golful Mexic, a anunţat marţi seară paza de coastă americană, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Un număr de aproximativ 12 persoane sunt date dispărute după ce nava comercială de 40 de metri s-a răsturnat în timpul unei furtuni, potrivit autorităţilor citate de media locale.


Citeşte şi: Cu milioane de oameni vaccinaţi zi de zi, apar şi efectele secundare rare – Black News

Paza de coastă nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a oferi detalii cu privire la numărul persoanelor dispărute şi a potenţialelor victime.

„Căutăm în continuare mai multe persoane”, a declarat un purtător de cuvânt al pazei de coastă americane pentru New York Times.

O amplă operaţiune de salvare, la care participă echipe ale pazei de coastă cât şi persoane civile, a fost demarată în urma apelurilor primite la serviciile de urgenţă, marţi seara. Mai multe ambarcaţiuni, atât ale pazei de coastă cât şi civile şi un elicopter au intervenit în cadrul operaţiunilor de salvare.
Louisiana

Citeşte: Parlamentul European îi cheamă la ordine pe Ursula von der Leyen Charles Michel – Black News

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie, au fost prognozate vânt puternic, condiţii de grindină şi risc de inundaţii în sud-estul statului Louisiana. O avertizare de vreme severă în cursul nopţii a fost emisă pentru această regiune, iar o atenţionare de inundaţii este în vigoare până joi dimineaţă.

Seacor Marine, compania de transport care deţine ambarcaţiunea care s-a răsturnat, a declarat pentru New York Times că la bord se aflau 18 persoane.