DISTRIBUIȚI
The Lebanese-flagged bulk carrier Brave Commander is seen in the sea port of Pivdennyi during loading with wheat for Ethiopia after restarting grain export, amid Russia's attack on Ukraine, in the town of Yuzhne, Odesa region, Ukraine August 14, 2022. REUTERS/Valentyn Ogirenko

O a cincea navă închiriată de Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite a sosit în portul ucrainean Ciornomorsk de la Marea Neagră și va livra grâu ucrainean în Somalia, a anunțat duminică ministerul ucrainean al infrastructurii, potrivit Reuters, informează mediafax.

În baza programului alimentar al ONU, Ucraina a trimis deja grâu în Etiopia, Yemen și Afganistan.


Citește și : Liderii UE vor discuta la summitul de la Praga despre securitatea infrastructurilor critice

Exporturile ucrainene de cereale s-au prăbușit de la începutul războiului, deoarece porturile de la Marea Neagră au fost închise, ceea ce a dus la creșterea prețurilor mondiale la alimente și a provocat temeri de penurie în Africa și Orientul Mijlociu.

Trei porturi de la Marea Neagră au fost deblocate la sfârșitul lunii iulie în urma unui acord între Moscova și Kiev, negociat de Națiunile Unite și Turcia.

Ministerul infrastructurii din Ucraina a transmis că, în baza acordul mediat de ONU, 5,8 milioane de tone de produse agricole au părăsit până acum porturile ucrainene.

Citește și : Militarii pucişti din Burkina Faso acuză Franţa că îl ajută pe locotenent-colonelul Damiba înlăturat de la putere