DISTRIBUIȚI
acpet.es

O navă de salvare care aşteaptă de o săptămână în Marea Mediterană pentru a i se permite să-i debarce pe cei 121 de migranţi aflaţi la bord a salvat încă 39 de persoane într-o nouă operaţiune, a anunţat sâmbătă pe Twitter ONG-ul spaniol Open Arms, relatează dpa, scrie agerpres.

„Open Arms tocmai a salvat 39 de oameni din apele internaţionale”, a postat pe Twitter şeful acestui ONG, Oscar Camps. „Între timp continuăm să căutăm un port sigur pentru a acosta”, a precizat el.


Citește și : Armenia cere CEDO o opinie consultativă privind o lege în baza căreia e inculpat un fost preşedinte

Vasul de salvare este blocat în largul insulei italiene Lampedusa de o săptămână, în condiţiile în care ministrul de interne Matteo Salvini i-a ameninţat pe activiştii din domeniu cu confiscarea navelor dacă intră în apele italiene.

Navele care intră în apele italiene riscă, de asemenea, şi amenzi mari.

Navele de salvare din Mediterana cu migranţi la bord au fost împiedicate în mod repetat să acosteze pentru că ţările cele mai apropiate, Malta şi Italia, nu vor să le permită accesul în porturile lor.

Comisia Europeană a jucat un rol de mediator în astfel de cazuri pentru a identifica ţări dispuse să-i primească pe migranţii salvaţi.

În cazul navei de salvare a Open Arms, nicio cerere de coordonare cu autorităţile de la Bruxelles nu a fost primită până acum, potrivit unui comunicat de joi.

Citește și : O rachetă cu propulsie nucleară a explodat la centrul de teste din oraşul rus Severodvinsk (presă)