DISTRIBUIȚI
ansa

Cutii de ţigări de contrabandă au fost descoperite în această vară la bordul unei nave a marinei italiene la revenirea în ţară după mai multe luni de misiune la Tripoli contra traficului de migranţi, a confirmat miercuri seara marina, după dezvăluiri ale presei, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Caprera” a petrecut trei luni şi jumătate în portul Tripoli pentru o misiune de asistenţă logistică a gărzii de coastă libiene însărcinate cu interceptarea şi salvarea ambarcaţiunilor cu migranţi.


Citeşte şi: Liderii UE au făcut progrese minore în discuţiile privind migraţia

Când nava a revenit la mijlocul lunii iulie la baza sa de la Brindisi, în sudul Italiei, comandantul a ordonat o inspecţie completă care a revelat prezenţa cutiilor cu ţigări străine, conform unui comunicat al marinei.

Potrivit site-ului emisiunii TV Le Iene, care dezvăluit cazul, este vorba de 72 de cutii conţinând un total de 3.600 cartuşe, adică peste 700 kg de ţigări de contrabandă.

Vezi şi: Probleme mari pentru un avion de pasageri indian. 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale – VIDEO

Ţigările au fost puse sub sechestru iar o anchetă judiciară este în curs, la fel ca şi o procedură internă în vederea sancţionării potenţialilor vinovaţi.

Din vara anului 2017, o navă militară italiană staţionează în permanenţă în portul Tripoli pentru mentenanţa vedetelor folosite de garda de coastă libiană, dar şi pentru supravegherea traficului maritim graţie mijloacelor tehnice de care libienii nu dispun.