DISTRIBUIȚI
Ancient Origins

O misiune arheologică egipteano-poloneză a descoperit joi ruinele unei părţi extinse a unui oraş antic datând din secolele IV – VII d.Hr. în oraşul-port Alexandria, a declarat Ministerul pentru Antichităţi din această ţară, într-o declaraţie preluată de Xinhua, potrivit agerpres.

Misiunea a descoperit, de asemenea, o colecţie de mozaicuri romane care acopereau podeaua unei case din oraşul antic în timpul excavaţiilor din zona Kom el-Dekka din Alexandria, a adăugat aceasta.


Citește și : SUA intenţionează să achiziţioneze drone de atac autodestructibile din Israel

„În oraşul descoperit au fost identificate ruinele unui mic teatru, ale unei băi imperiale mari şi a 22 de săli de curs, provenind de la o universitate antică”, a declarat Ayman Ashmawy, şeful Departamentului pentru Antichităţi Egiptene din cadrul Ministerului pentru Antichităţi.

El a adăugat că mozaicul de pe podeaua uneia dintre case constă în şase imagini hexagonale cu flori de lotus, înconjurate de un cadru circular tipic.

Misiunea arheologică poloneză efectuează săpături la acest sit din centrul oraşului vechi încă din 1960 în colaborare cu Ministerul egiptean pentru antichităţi, a precizat Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi.

Citește și : Cel puțin 12 morți și peste 80 de răniți după explozia a două mașini-capcană în orașul afgan Kandahar

Excavaţiile din ultimii ani s-au concentrat asupra studierii arhitecturii rezidenţiale, încă necunoscută în Alexandria secolelor I – III-lea d.Hr, a adăugat Waziri.