DISTRIBUIȚI
Business Insider

În jur de o mie de câini şi stăpânii lor au defilat duminică în centrul Londrei până la palatul Westminster, sediul parlamentului, în sprijinul campaniei pentru stoparea Brexit-ului printr-un al doilea referendum, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Organizatorii aşa-numite campanii ‘Wooferendum’ susţin că animalele de companie vor avea de suferit de pe urma ieşirii ţării din UE, din cauza deficitului de veterinari, a creşterii costurilor de întreţinere a patrupedelor, dar şi a renunţării la paşapoartele europene pentru acestea.


Citește și : Focuri de armă în cartierul Champs-Elysees din Paris : Doi bărbaţi au fost grav răniţi

Buldogi, atât din rasa engleză, cât şi din cea franceză, s-au aflat printre câinii prezenţi la paradă, alături de exemplare corgi, beagle sau husky.

La câteva ‘staţii speciale’ pe traseu, câinii au fost încurajaţi să urineze pe fotografii ale unor promotori ai Brexit-ului, precum fostul ministru de externe Boris Johnson şi ex-liderul partidului UKIP, Nigel Farage, personaje-cheie ale campaniei pentru referendumul din 2016.

Organizatorii marşului şi-au propus să înmâneze în Downing Street o petiţie pentru un nou referendum, ‘semnată de câini şi de stăpânii lor’.

Autorul iniţiativei, Daniel Elkan, a explicat că a vrut să creeze ‘cel mai zgomotos lătrat din lume’, profitând de dragostea nemărginită a britanicilor faţă de animalele lor de companie, în încercarea de a bloca Brexit-ul.

Citește și : Cutremur în Haiti: Cel puțin 11 morți și peste 100 de răniți

Marşul şi-a propus să susţină o campanie mai largă pentru un ‘Vot al poporului’ cu privire la Brexit, la care britanicii să aibă şansa să se pronunţe asupra oricărui acord pe care premierul Theresa May îl va încheia cu Bruxellesul.

Parada patrupedelor a avut loc cu două săptămâni înaintea unei mari manifestaţii – rezervată doar oamenilor, de această dată – prevăzute la Londra pe 20 octombrie, pentru organizarea unui nou vot legat de Brexit.