DISTRIBUIȚI

O membră a trupei punk din Rusia Pussy Riot a fost arestată la Moscova, a anunţat vineri grupul de activiste, relatează DPA, potrivit agerpres.

Veronika Nikulşina este acuzată că nu s-a conformat solicitărilor poliţiei, a declarat vineri reprezentantul său legal pentru agenţia de stat Ria Novosti. ”Veronika a fost dusă la poliţie”, a precizat acesta.


Citeşte şi: Român ÎNJUNGHIAT mortal în Ungaria – Black News

Conform relatărilor din media, activista susţine că arestarea sa are legătură cu turnarea unui film, programată vineri. Autorităţile au crezut, probabil, că ea plănuia o acţiune pentru atragerea atenţiei publice, a spus ea.

Vineri a avut loc repetiţia generală pentru parada militară de duminică de la Moscova, organizată anual cu prilejul zilei de 9 mai, Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste – în urmă cu 76 de ani.

Vezi şi: Operaţiune împotriva traficanţilor din Rio terminată într-o imensă baie de sânge – VIDEO – Black News

Grupul Pussy Riot a atras în mod repetat atenţia cu acţiunile sale radicale antiguvernamentale.

În urmă cu aproximativ şase luni, Nikulşina a fost condamnată la plata unei amenzi după ce, împreună cu o altă membră a trupei punk, a arborat un steag în culorile curcubeului – simbol al comunităţii persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale şi transgender (LGBT) – pe clădiri guvernamentale din Rusia.