DISTRIBUIȚI

sursa foto:  AP

Un automobil a intrat luni seara, puţin după ora locală 20.00, într-o pizzerie din localitatea Sept-Sorts din apropierea Parisului; incidentul s-a soldat cu moartea unei fetiţe în vârstă de 12 ani şi rănirea gravă a patru oameni, informează autorităţile locale citate de agenţiile de presă internaţionale. Alte opt victime au suferit răni uşoare. Unul dintre cei în stare gravă este fratele mai mic al fetei decedate.

Şoferul, în vârstă de 32 de ani, nu are antecedente penale şi nu era cunoscut serviciilor de informaţii. El a declarat jandarmilor care l-au arestat că a încercat să se sinucidă duminică, iar luni s-a hotărât să mai încerce o dată.


Citeşte şi: O maşină a intrat într-o pizzerie din periferia Parisului. O fetiţă a murit

Parchetul din Meaux a afirmat că a fost „un act intenţionat”, dar care „a priori nu are nimic de-a face cu un act terorist”; ipoteza teroristă a fost respinsă şi de un purtător de cuvânt al ministerului de interne.

Miercurea trecută, un autovehicul a lovit miercuri un grup de militari în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului; şase soldaţi au fost răniţi. Anul acesta şi anul trecut s-au înregistrat mai multe incidente similare în întreaga lume. Primul şi cel mai grav a avut loc pe 14 iulie 2016, la Nisa: un terorist a intrat în viteză cu un camion în mulţimea de pe Promenade des Anglais, în timpul festivităţilor de Ziua Naţională a Franţei. În urma atacului au murit 86 de oameni şi au fost răniţi 434.