DISTRIBUIȚI
Twitter

O mamă şi trei dintre copiii ei au fost salvaţi sâmbătă în oraşul turc Izmir de sub dărâmăturile unei clădiri prăbuşite unde fuseseră prinşi timp de aproape 18 ore, în urma seismului de vineri cu magnitudinea 6,7 pe scara Richter din vestul Turciei care s-a soldat cu moartea a cel puţin 25 de persoane, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Eforturile au continuat pentru salvarea unui al patrulea copil, potrivit imaginilor transmise de televiziuni.


Citește și : Guvernul britanic impune restricţii exporturilor de vaccinuri antigripale

Cel puţin 20 de clădiri s-au prăbuşit în urma seismului produs în oraşul Izmir, unde s-au desfăşurat operaţiunile de salvare. Ministrul turc al mediului, Murat Kurum, a declarat că aproximativ 100 de persoane au fost salvate până în prezent.

Autorităţile din Izmir au declarat că seismul a provocat moartea a 25 de persoane în zona de coastă din vestul Turciei, în timp ce doi adolescenţi – un băiat şi o fată – au murit pe insula greacă Samos după ce un zid s-a prăbuşit peste ei.

Seismul a fost resimţit atât în insulele greceşti din Marea Egee, cât şi în oraşele turceşti din apropiere, inclusiv cel mai mare oraş din Turcia, Istanbul, la aproximativ 540 de kilometri spre nord, a anunţat canalul TRT.

Peste 800 de persoane au fost rănite în Turcia, iar în zonă s-au produs aproximativ 520 de replici, a anunţat Autoritatea naţională de gestionare a dezastrelor AFAD.

Citește și : Trudeau: Libertatea de expresie îşi are limitele sale

Operaţiunile de căutare şi salvare au fost finalizate în opt clădiri din Izmir şi continuă în alte nouă, au afirmat oficiali locali.

Cu o populaţie de peste 4,3 milioane de locuitori, Izmir este al treilea oraş ca mărime din Turcia după Istanbul şi Ankara.