DISTRIBUIȚI
afp

O mama şi cei cinci copii ai săi au fost ucişi într-o lovitură aeriană a coaliţiei conduse de saudiţi luni în provincia Hajjah din nord-vestul Yemenului, au anunţat locuitori şi medici, informează agenţia Xinhua, scrie Agerpres.

Trei persoane din aceeaşi familie au fost rănite în raidul aerian, care a lovit casa lor din satul Yamanah în districtul Haradh în timpul dimineţii.


Citește și : Cinci ţări din UE cer Rusiei să restabilească libertatea de trecere prin strâmtoarea Kerci

Cu o zi înainte, patru persoane au fost ucise şi alte cinci rănite într-o lovitură a coaliţiei asupra unei staţii de benzină în districtul Mastaba din aceeaşi provincie, care se învecinează cu Arabia Saudită.

Arabia Saudită conduce o coaliţie militară arabă ce intervine în Yemen din 2015 pentru a sprijini guvernul preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi, după ce rebelii houthi l-au forţat să plece în exil şi au capturat o mare parte din nordul ţării, inclusiv capitala Sanaa.

Citește și : Parlamentul ucrainean aprobă decretul de instaurare a legii marțiale pentru 60 de zile

Războiul ce durează de patru ani a ucis peste 10.000 de persoane, majoritatea civili, şi a strămutat alte 3 milioane, aruncând ţara în pragul foametei.

Emisarul special al ONU pentru Yemen, Martin Griffiths, a părăsit Sanaa sâmbătă după o vizită, în timpul căreia rebelii s-au angajat să participe la viitoarele discuţii de pace din Suedia.