DISTRIBUIȚI
Twitter

Bilanţul morţilor unor atacuri aeriene ruse lansate luni asupra unei tabere de antrenament militar aparţinând rebelilor sprijiniţi de Turcia în nord-vestul Siriei a urcat la 78, potrivit unui ONG de monitorizare, citat luni de dpa, potrivit agerpres.   

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) cu sediul în Marea Britanie a declarat că tabăra era condusă de Faylaq al-Sham, o alianţă de grupări rebele islamiste sunite aliniate Turciei.


Citește și : Erdogan îi îndeamnă pe turci să nu mai cumpere produse franţuzeşti – VIDEO

Potrivit OSDO, alţi 100 au fost răniţi. Numărul morţilor probabil va creşte întrucât majoritatea răniţilor sunt în stare gravă.

Faylaq al-Sham, înfiinţată în 2014 şi formată din 19 grupări diferite, ar fi trebuit să organizeze o ceremonie de absolvire în zilele următoare pentru aproximativ 150 de noi combatanţi antrenaţi în tabără, situată în regiunea Harem din provincia Idlib.

Rami Abdel Rahman, şeful observatorului, a declarat că acesta este incidentul cu cele mai multe victime după ce un armistiţiu fragil intermediat între Moscova şi Ankara a intrat în vigoare în zonă în martie.

Rusia şi Iranul îl susţin pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, în timp ce Turcia sprijină forţele opoziţiei de când a început revolta împotriva lui al-Assad în 2011.

Mustafa Naji, purtător de cuvânt al Frontului de Eliberare Naţională (NLF) susţinut de Turcia, a declarat că avioanele ruseşti au efectuat atacul.

„Frontul de Eliberare Naţională a început să răspundă acestei crime vizând cu rachete poziţiile bandelor lui al-Assad şi ale miliţiilor ruse în mai multe locaţii”, a spus Naji într-un comunicat pe Telegram.

Citește și : Spitalele din Belgia nu mai fac faţă! Ar putea rămâne fără niciun loc la ATI!

Armata rusă a declarat luni că continuă să monitorizeze efortul de încetare a focului în Idlib, dar nu a comentat asupra atacurilor aeriene. Guvernul sirian foloseşte de asemenea avioane ruseşti.

Idlib în nord-vestul Siriei este ultimul bastion al rebelilor în ţară sfâşiată de război. Forţele guvernamentale siriene susţinute de Rusia au început o ofensivă în regiune anul trecut, provocând îngrijorare la Naţiunile Unite, adaugă dpa.