DISTRIBUIȚI
Operation World

O libaneză devenită simbolul manifestaţiilor împotriva puterii după ce i-a dat o lovitură între picioare unui bodyguard ministerial a fost convocată miercuri de justiţia militară şi va fi judecată începând din noiembrie, a afirmat o sursă judiciară, relatează AFP, potrivit agerpres.

La 17 octombrie, în ziua în care a început mişcarea neaşteptată de contestare împotriva clasei politice considerate corupte, Malak Alawiyé i-a dat o lovitură între picioare unui bodyguard al ministrului educaţiei de atunci, care avea asupra sa o armă automată.


Citește și : SpaceX anunţă primul transport turistic spaţial din istorie

Înregistrarea video a ajuns virală pe reţelele de socializare, inspirând chiar şi artişti care au imortalizat momentul.

Tânăra este anchetată de anul trecut, dar se află în libertate.

Ea a fost convocată de justiţia militară, iar procesul său se va deschide începând din noiembrie pentru lovitură dată unui ofiţer şi pentru ultraj la adresa forţelor de securitate, a precizat pentru AFP o sursă judiciară.

Mişcarea de contestare, declanşată de anunţarea unei taxe asupra apelurilor pe serviciul de mesagerie WhatsApp, care a fost imediat anulată, a mobilizat în unele zile până la sute de mii de persoane în întreaga ţară.

Citește și : Germania vrea ‘să citească’ mesageriile criptate

Mişcarea denunţă o clasă politică dominată de aceleaşi familii de decenii şi acuzată de corupţie şi incompetenţă, incapabilă să redreseze o economie în dificultate.

La începutul lunii februarie, Human Rights Watch (HRW) a denunţat chemarea civililor în faţa justiţiei militare în contextul mişcării de protest. Organizaţia a evocat „temeri” privind „tentativele autorităţilor de a elimina opoziţia”.