DISTRIBUIȚI
Twitter

O judecătoare din California a suspendat temporar decizia administraţiei americane care ar fi împiedicat începând de duminică funcţionarea normală în SUA a aplicaţiei WeChat a gigantului chinez Tencent, informează agenţiile internaţionale de presă, potrivit agerpres.

După ce un grup de utilizatori au contestat în justiţie măsura anunţată vineri de Departamentul american al comerţului în numele securităţii naţionale, judecătoarea Laurel Beeler a explicat că decizia administraţiei pune „întrebări serioase” în ce priveşte respectarea Primului amendament al Constituţiei SUA, ce garantează libertatea de exprimare.


Citește și : Preşedintele Columbiei lansează un apel la acţiune contra lui Maduro pentru ‘crimele sale împotriva umanităţii’

Vineri, Departamentul american al Comerţului anunţase că descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat va fi interzisă în SUA începând de duminică.

Aplicaţia de mesagerie WeChat, care are în medie 19 milioane de utilizatori activi zilnic în SUA, este populară în rândul studenţilor chinezi, expaţilor şi al unor americani care au relaţii personale sau de afaceri în China.

„Partidul comunist chinez a demonstrat că are mijloacele şi intenţia de a utiliza aceste aplicaţii pentru a ameninţa securitatea naţională, politica externă şi economia SUA”, a explicat Departamentul american al Comerţului într-un comunicat de presă.

Citește și : Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos s-au mutat într-o tabără de corturi