DISTRIBUIȚI
AP

Un incendiu masiv alimentat de vânturi puternice a distrus suprafeţe de pădure pe insula greacă Evia, au declarat marţi pompierii, în timp ce autorităţile s-au pregătit să evacueze două sate aflate potenţial în calea flăcărilor, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Focuri necontrolate ard în cel puţin alte patru regiuni din Grecia, iar pompierii au spus că au fost chemaţi să intervină pentru stinge 182 de incendii în ultimele trei zile.


Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

Peste 120 de pompieri, ajutaţi de elicoptere şi alte aeronave, au luptat împotriva flăcărilor pe Evia, a doua cea mai mare insulă a ţării, unde o mănăstire a fost deja evacuată. Focul a generat generat un fum gros care a ajuns până deasupra capitalei Atena, aflată la aproximativ 110 kilometri distanţă.

Nu au fost raportate victime şi se aşteaptă ca vânturile să se reducă în intensitate în cursul serii, a declarat un responsabil al pompierilor.

Grecia se confruntă adesea cu aprinderea necontrolată a vegetaţiei în lunile uscate de vară, iar autorităţile au avertizat cu privire la riscul ridicat de incendii în această săptămână.

Citeşte şi: Atac cu SATÂRUL în centrul oraşului Sydney (VIDEO). O femeie a fost înjunghiată!

Şi Ministerul Afacerilor Externe din România a informat că cetăţenii români, care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă, că Secretariatul General de Protecţie Civilă a actualizat zonele cu un risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5), pentru marţi, 13 august. Pe fondul intensificării vântului şi a temperaturilor ridicate, zonele cu risc ridicat de incendii de vegetaţie sunt: Attica, Insula Evia, Korinthia, Argolida, Viotia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Skyros.

Anul trecut, un astfel de foc a ucis 100 de oameni în oraşul de coastă Mati în apropiere de Atena, iar în 2007 incendii devastatoare au ucis 65 de persoane, au mistuit mii de hectare de pădure şi terenuri agricole şi au pus în pericol situri arheologice.