DISTRIBUIȚI

Insula Menorca, una dintre destinaţiile turistice cele mai populare din Spania, poate de acum încolo să limiteze intrarea şi circulaţia vehiculelor, pentru a apăra mediul înconjurător, a decis miercuri parlamentul regional al Insulelor Baleare, informează AFP, potrivit agerpres.

Întregul arhipelag din Marea Mediterană a adoptat o lege ce permite guvernului insulei să impună „limitarea intrării în Menorca a oricărui tip de vehicul cu motor” şi „plafonarea numărului de vehicule ce pot circula pe insulă în timpul perioadei definite”, stipulează textul.


Citeşte şi: Cum s-a intersectat războiul din Ucraina cu războaiele culturale – Black News

Această lege permite de asemenea autorităţii insulare să limiteze numărul de vehicule închiriate ce pot intra pe insulă şi permite reglementarea activităţii nautice, precum şi a serviciilor şi instalaţiilor de pe plaje.

Aceste măsuri au fost luate la 30 de ani după ce Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a declarat insula Menorca rezervaţie a biosferei.

Citeşte şi: Phenianul avertizează cu ‘cea mai dură reacţie’ la acţiunile militare ale SUA în regiune – Black News

Insula Menorca este una dintre cele trei mari insule ale arhipelagului Baleare, împreună că Mallorca şi Ibiza, şi este cunoscută pentru peisajele sale naturale idilice.

Insula, cu o populaţie de circa 100.000 de locuitori, a primit în august 2022 aproape 160.000 de turişti, potrivit Institutului Naţional de Statistică al Spaniei.