DISTRIBUIȚI
BBC

O infirmieră germană este suspectată că le-a injectat morfină unor bebeluşi născuţi prematur, care au supravieţuit datorită intervenţiei urgente a echipei medicale, au informat joi parchetul şi poliţia din Ulm, sudul Germaniei, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Împotriva infirmierei a fost emis un mandat de arestare pentru tentativă de omor în cinci cazuri’, a comunicat Christof Lehr, procuror în Ulm, unde s-au petrecut faptele.


Citeşte şi: Turcia dă vina pe Franţa pentru situaţia din Libia

Lehr a precizat că poliţia a descoperit în dulapul infirmierei o seringă ce conţinea lapte matern şi urme de morfină.

Cei cinci bebeluşi, ‘cu vârste între o zi şi cinci săptămâni’, au primit injecţia în noaptea de 19 spre 20 decembrie, a mai indicat el.

Copiii au acuzat ulterior probleme respiratorii acute, dar au putut fi salvaţi datorită intervenţiei de urgenţă a echipei medicale.

Iniţial s-a crezut că a fost vorba despre o infecţie, dar testele de urină au exclus această ipoteză, a declarat şeful poliţiei locale, Bernhard Weber, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Numărul deceselor creşte de la oră la oră. 1700 de noi cazuri de contaminare în China

Analizele au relevat însă urme de morfină, ceea ce a determinat spitalul să informeze poliţia.

Infirmiera a fost plasată miercuri în arest preventiv, fiind suspectată că ‘a acţionat intenţionat’, a precizat procurorul. Conform acestuia, femeia era conştientă că bebeluşii ar fi putut muri.

Tânăra neagă acuzaţiile, a mai indicat procurorul.