DISTRIBUIȚI

O încetare a erupţiei vulcanului Cumbre Vieja care a provocat haos pe insula spaniolă La Palma de aproximativ o lună nu se întrevede în viitorul apropiat, a declarat duminică preşedintele Insulelor Canare, Angel Victor Torres, relatează Reuters, potrivit agerpres

Duminică au avut loc 42 de mişcări telurice pe insulă, dintre care cea mai mare a avut magnitudinea de 4,3, a anunţat Institutul Geografic Naţional din Spania.


Citește și :  Rusia ar putea relua vânzările de gaze pe piaţa spot, după umplerea capacităţilor sale de stocare

„Nu există niciun semn că sfârşitul erupţiei este iminent, chiar dacă aceasta este cea mai mare dorinţă a tuturor”, a declarat Angel Victor Torres la o conferinţă, în Valencia, a Partidului Socialist, citând oameni de ştiinţă.

Fluxurile de lavă au distrus peste 742 de hectare de pământ şi aproape 2.000 de clădiri din La Palma, de când vulcanul a început să erupă pe 19 septembrie.

Aproape 7.000 de persoane au fost evacuate din casele lor de pe insula La Palma, unde trăiesc aproximativ 83.000 de locuitori şi care face parte din arhipelagul Insulelor Canare.

Citește și : Moscova a lansat sistemul ‘Face pay’ la toate staţiile reţelei sale de transport subteran

Circa jumătate din toate zborurile către insulă – 22 din 38 – au fost anulate duminică, a anunţat operatorul aeroportuar spaniol AENA, însă aeroportul rămâne deschis.